سلف اسمارت

سبک زندگی هوشمندانه

شبکه‌های اجتماعی

روش‌های حذف حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی مختلف

سرویس شبکه اجتماعی یک پلت فرم آنلاین است که مردم از آن برای ایجاد شبکه های اجتماعی یا روابط اجتماعی استفاده می کنند و منافع، فعالیت ها، زمینه ها و ارتباطات واقعی خود را با دیگران به اشتراک می گذارند. شبکه های اجتماعی انواع مختلفی دارد و بعضی از آن ها محبوب تر از سایر شبکه ها هستند.

مردم در هر نقطه از جهان برای استفاده از انواع شبکه های اجتماعی دلایل مخصوص به خود را دارند. برخی برای ارتباط با دوستان یا طرفداران‌شان عضو شبکه‌ای می‌شوند، برخی برای به‌اشتراک‌گذاری مطالب و بعضی هم از روی کنجکاوی به عضویت شبکه‌های اجتماعی گوناگون در می‌آیند.

در مقابل، دلایل مختلفی هم برای خروج از یک شبکه‌ اجتماعی وجود دارد: نارضایتی از محیط آن شبکه، تمایل نداشتن به ادامه‌ فعالیت در آن یا دلایل دیگر. هر کاربری که برای خروج از شبکه‌ای اقدام کرده باشد، می‌داند که خروج از یک شبکه همیشه از عضویت در آن پیچیده‌تر است!‌ بنابراین بیایید نگاهی به روش‌های حذف حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی مختلف بیندازیم.

تلگرام
با توجه به محبوبیت‌ تلگرام در کشورمان، حذف حساب کاربری از این شبکه هم پرطرفدارترین نوع خروج به شمار می‌آید! توجه داشته باشید با حذف حساب کاربری‌‌تان، تمام پیام‌ها، گروه‌ها و همچنین مخاطبان تلگرامتان از بین خواهد رفت.

سازندگان تلگرام کار را سخت نکرده و روند حذف حساب کاربری از این پیام‌رسان را به‌طور واضح در سایتشان توضیح داده‌اند. برای انجام این عمل ابتدا به آدرس telegram.org/deactivate می‌روید و شماره‌ تلفن‌تان را آنجا وارد می‌کنید. سپس کدی را که در تلگرامتان ارسال می‌شود در فیلد بعدی وارد کنید تا به صفحه‌ حذف اکانت برسید. تا این مرحله هنوز حساب کاربری‌تان سر جایش است! با کلیک روی دکمه‌ Done در این صفحه، حساب کاربری‌تان از تلگرام حذف خواهد شد.

تلگرام سیستمی هم برای حذف حساب کاربری به‌صورت خودکار دارد: اگر برای حداقل شش ماه هیچ فعالیتی در تلگرام نداشته و به حساب کاربری‌‌تان وارد نشوید، حسابتان به همراه تمام اطلاعات آن پاک می‌شود.

فیسبوک
عمل حذف حساب کاربری از غول شبکه‌های اجتماعی آن‌قدر مرسوم است که اگر در جست‌وجوی گوگل عبارت how to delete را تایپ کنید، یکی از گزینه‌های پیشنهادی how to delete facebook account است!

پیش از آن‌که سراغ حذف حساب کاربری‌تان بروید، می‌توانید گزینه‌ ملایم‌تر این شبکه، یعنی غیرفعال کردن حساب را امتحان کنید. با انجام این عمل، پروفایل شما توسط دوستانتان دیده نشده و در نتایج جست‌وجو هم نخواهد آمد. اما با غیرفعالسازی، اطلاعاتتان از بین نرفته و این امکان برایتان وجود دارد که با ورود به حسابتان، دوباره آن را فعال کنید.

برای غیرفعال کردن حساب، به قسمت تنظیمات و بخش امنیت (Security) بروید و در آنجا گزینه‌ غیر فعال کردن حساب کاربری را در پایین آن انتخاب کنید. اما اگر قطعا می‌خواهید از امپراتوری جناب زاکربرگ جدا شوید، به آدرس facebook.com/help/delete_account بروید و پس از وارد شدن (اگر از قبل وارد نشده‌اید)، روی دکمه‌ حذف حساب کاربری من (Delete my account) کلیک کنید.

پس از آن و در چند مرحله دوباره باید رمز عبور و همچنین کد CAPTCHA را وارد کنید تا در نهایت پیام حذف حساب به شما نمایش داده شود. البته با این عمل تا 14 روز حساب شما به‌صورت غیرفعال خواهد بود (که می‌توانید دوباره اقدام به فعالسازی آن کنید) و پس از آن عمل حذف صورت خواهد گرفت. از آنجا که فیسبوک علاقه‌ خاصی به حفظ اطلاعات شما دارد، روند حذف کامل اطلاعات از سرورهای این شبکه ممکن است تا سه‌ماه طول بکشد!

به این نکته هم توجه داشته باشید که می‌‌توانید پیش از حذف حسابتان، یک کپی از اطلاعات فیسبوک‌تان را از قسمت تنظیمات حساب کاربری دانلود کنید. چه می‌دانید، شاید روزی به دردتان خورد!

توییتر
توییتر به عنوان یک شبکه‌ اجتماعی‌، طرفداران و متنفران زیادی دارد، بنابراین کم نیستند کاربرانی که هر روزه برای حذف حساب کاربری‌شان از آن اقدام می‌کنند!

برای پاک کردن حساب توییتر، در وهله‌ اول به سایت توییتر (twitter.com) رفته و وارد حسابتان شوید. دقت کنید روند حذف حساب کاربری فقط از طریق سایت توییتر و نه از روی موبایل قابل انجام است. پس از ورود به قسمت تنظیمات حساب بروید و روی لینک Deactivate my account در پایین صفحه کلیک کنید. حال، روی Okay, fine, deactivate account بزنید تا به مرحله‌ نهایی حذف حساب کاربری بروید. در این مرحله با وارد کردن دوباره‌ رمز عبورتان، به توییتر اطمینان می‌دهید که می‌خواهید حسابتان را حذف کنید.

نکته‌ مهم در باب حذف حساب توییتر این است که پس از تائید نهایی، توییتر اطلاعات کاربری شما را برای 30 روز نگه می‌دارد و پس از آن روند حذف آن از سرورهای سایت آغاز می‌شود (که خود آن ممکن است تا یک هفته به طول بینجامد!). در مدت این 30 روز شما این امکان را دارید که با ورود به سایت، دوباره حسابتان را فعال کنید.

اینستاگرام
اینستاگرام هم مانند شرکت مادرش، فیسبوک، دو گزینه‌ غیرفعال کردن و حذف کامل حساب کاربری را پیش پای کاربرانش گذاشته است. برای غیرفعال کردن حساب اینستاگرا‌م‌تان، پس از ورود به حساب در سایت instagram.com (از روی کامپیوتر یا موبایل)، به قسمت ویرایش پروفایل بروید و در آنجا روی گزینه‌ غیرفعال کردن موقت حساب کاربری (Temporarily disable my account) بزنید. حال باید دلیل این غیرفعالسازی را انتخاب و رمز عبورتان را وارد کنید تا عمل غیرفعال کردن اتفاق بیفتد.

اما بر خلاف فیسبوک، حذف حساب کاربری در اینستاگرام روند چندان پیچیده‌ای ندارد. کافی است به آدرس instagram.com/accounts/remove/request/permanent بروید و دلیل حذف حساب کاربری را انتخاب و رمز عبورتان را وارد نکنید. حال با کلیک روی دکمه‌ حذف دائمی حساب من (Permanently delete my account)، حسابتان به همراه تمام تصاویر، کامنت‌ها، لایک‌ها و دیگر اطلاعات آن به طور کامل پاک خواهد شد!

واتس‌اپ
جالب است بدانید واتس‌اپ با وجود محبوبیت‌ فوق‌العاده‌اش، یکی از ساده‌ترین روندهای حذف حساب کاربری را در میان پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی دارد!

حذف حساب کاربری واتس‌اپ در دو مرحله و از داخل خود اپ آن قابل انجام است. کافی است به قسمت تنظیمات حساب بروید و روی گزینه‌ حذف حساب من (Delete my account) بزنید. در مرحله‌ بعد شماره‌ تلفن‌تان را وارد می‌کنید (با فرمت کامل) و روی دکمه‌ Delete My Account می‌زنید. کار تمام شده و حسابتان پاک شده است!

همچنین دقت کنید که پیش از حذف حساب کاربری، واتس‌اپ این امکان را در اختیار گذاشته است تا با رفتن به قسمت Chat Backup از تنظیمات برنامه، نسبت به دریافت یک پشتیبان از چت‌هایتان اقدام کنید.

مرجع حساب‌کشی!
نحوه‌ حذف حساب کاربری از شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های مشهور در متن بیان شده، اما سایت‌های فراوان دیگری هم وجود دارند که ممکن است بخواهید حساب کاربری‌تان را از آنها پاک کنید. برای انجام این کار می‌توانید از سایت accountkiller.com کمک بگیرید! این سایت، روند حذف حساب کاربری مجموعه‌ بزرگی از سایت‌ها و سرویس‌های گوناگون را یکجا جمع کرده تا به سرعت بتوانید بفهمید برای هر کدام چه کار باید بکنید.

accountkiller همچنین میزان پیچیدگی عمل حذف حساب کاربری سرویس‌های مختلف را به سه حالت ساده (سفید)، متوسط (خاکستری) و پیچیده (سیاه) تقسیم کرده تا با یک نگاه متوجه شوید که با یک روند سرراست مواجه هستید یا باید خودتان را برای یک دردسر آماده کنید!

منبع: جام جم آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *