سلف اسمارت

سبک زندگی هوشمندانه

محافظ صفحه نمایش

انواع مختلف محافظ صفحه نمایش گوشی

گلس‌ های گوشی موبایل یا محافظ صفحه نمایش گوشی دارای چندین لایه است که از صفحه گوشی در مقابل خراش و شکستن محافظت می کند. شاید خرید گلس گوشی اولین لوازم جانبی باشد که بعد از خرید گوشی به خریدن آن اقدام می کنیم. با این که صفحات گوشی‌ های موبایل دارای لایه‌های محافظتی همانند گوریلا گلس (Gorilla Glass) هستند اما باز هم خرید یک محافظ صفحه‌ نمایش جانبی می‌‌تواند مفید باشد.

انواع مختلف محافظ صفحه نمایش
هنگام خرید محافظ صفحه نمایش احتمالا از شدت تنوع آن‌ها گیج خواهید شد. تنوع بیش از حد برندها، انواع محافظ و قیمت‌ها، انتخاب را بسیار دشوار و پیچیده می‌سازد. خوشبختانه محافظ‌ها به طور کلی به چند دسته محدود و ساده قابل تقسیم هستند که هر یک از این دسته‌ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. در ادامه به معرفی انواع این محافظ‌ها می‌پردازیم.

پلی‌اتیلن ترفتالات (PET)
PET نوعی پلاستیک است که اغلب در بطری‌های آب و سایر محفظه‌های مواد غذایی استفاده می‌شود. محافظ‌های ساخته شده از PET کمترین مقاوت را در برابر خراش و ضربه دارند، اما بسیار ارزان قیمت، سبک و باریک هستند و در نتیجه شفاف بوده و چندان به چشم نمی‌آیند.

آن‌ها همچنین صاف‌تر بوده و مانند محافظ‌های مقاوم‌تر TPU شبیه لاستیک نیستند. محافظ‌های PET کمی‌خشک هستند و نصب آن‌ها برروی گوشی‌های با صفحه خمیده مانند آیفون دشوار است. اما اگر می‌خواهید از محافظ‌های PET استفاده کنید، محصولات شرکت Tech Armor یکی از بهترین‌ها است.

پلی یورتان ترموپلاستیک (TPU)
در گذشته اغلب محافظ‌ها از نوع TPU بودند. این برچسب‌ها از جنس پلاستیک و انعطاف پذیر بوده و نصب آن‌ها بسیار دشوار است (ممکن است مایعی را برروی محل نصب برچسب اسپری کرده و در هنگام نصب نیز مجبور به از بین بردن حباب‌های بیشمار زیر آن شوید). همچنین محافظ‌های TPU به خاطر بافت عمدتا لاستیکی خود، خیلی صاف نیستند و نوری نارنجی رنگ به صفحه نمایش گوشی شما می‌دهند.

اما این محافظ‌ها مزایایی نیز دارند که از جمله می‌توان به انعطاف‌پذیر بودن (و در نتیجه قابل نصب بودن برروی گوشی‌های خمیده)، محافظت بیشتر در برابر ضربه نسبت به برچسب‌های محافظ PET، و نیز قابلیت اصلاح خودبخودی دربرابر خراش‌های کوچک اشاره کرد. برندهایی مانند IQ Shield برچسب‌های محافظ TPU با قیمت‌هایی بسیار مناسبی را عرضه می‌کنند. این در حالی است که محصولات InvisibleShield شرکت Zagg کمی‌ گران‌تر هستند اما در چند مدل متفاوت از نظر ظاهر و حسی که به کاربر می‌دهند، ارائه می‌شوند.

محافظ شیشه‌ای حرارت دیده
محافظ‌های شیشه‌ای حرارت دیده (Tempered Glass)، قدیمی‌ترین نوع محافظ صفحه نمایش هستند. آن‌ها برخلاف محافظ‌های TPU فاقد قابلیت اصلاح خودبخودی خراش‌ها هستند، اما در برابر خراش و زمین خوردن مقاوم‌تر هستند. همچنین قیمت آن‌ها این روزها ارزان شده است.

هر دو برند amFilm و Maxboost محافظ‌های خوش قیمتی ارائه می‌کنند که به گفته وب سایت thewirecutter میزان سختی موس آن‌ها بین 7 و 8 قرار دارد. همچنین در آزمایش‌های انجام شده این محافظ‌ها عملکرد بسیار خوبی داشتند (محافظ‌های شیشه‌ای برند Zagg دارای میزان سختی 5 تا 6 هستند که چندان خوب نیست). البته از آن‌جا که محافظ‌های شیشه‌ای ضخیم‌تر هستند، بیشتر در دید هستند و اگر دوست دارید محافظ نمایشگر زیاد به چشم نیاید و مخفی باشد، ممکن است این ویژگی برایتان جالب نباشد.

محافظ صفحه نمایش مایع
این روزها نوع دیگری از محافظ‌های نمایشگر نیز به بازارها راه یافته است که ادعا می‌کند با کشیدن یک مایع برروی صفحه نمایش، از صفحه آن محافظت می‌کند. چند دقیقه پس از مالیدن آن برروی نمایشگر، ماده مایع خشک شده و لایه‌ای نازک برروی صفحه نمایش تشکیل خواهد داد. پیشنهاد خرید این محافظ‌ها به خاطر برخی خصوصیات عجیب آن‌ها دشوار است. هرچند آن‌ها احتمالا دوام صفحه نمایش را افزایش می‌دهند، اما لایه پوشاننده به قدری نازک است که خراش‌های شدید ممکن است به راحتی به نمایشگر خود گوشی نیز برسد و روی آن اثر بگذارد که در این صورت فلسفه وجودی محافظ صفحه نمایش نقض می‌شود.

علاوه بر این، زدودن آن از روی نمایشگر به راحتی ممکن نیست و شرکت‌های Spigen و Qmadix هر دو گفته‌اند که کاربر خودش نمی‌تواند محافظ را از دستگاه خود جدا کند و صرفا با گذر زمان خودبخود زدوده خواهد شد (البته مشخص نیست این زمان چقدر طول خواهد کشید). این مساله تست این محافظ‌ها را نیز دشوار می‌کند، چرا که نمی‌توانید برای آزمایش میزان کارایی محافظ، روی آن خراش بیاندازید و سپس آن را جدا کنید. مشخص نیست که خراش‌های به وجود آمده تنها برروی محافظ ایجاد شده یا برروی صفحه نمایش خود گوشی نیز اثر گذاشته است. محافظ‌های مایع برند Qmadix با یک گارانتی 250 دلاری (شبیه گارانتی‌هایی که وب سایت SquareTrade ارائه می‌کند) عرضه می‌شوند، که احتمالا بخش بزرگی از قیمت این محافظ‌ها به خاطر همین گارانتی است. با همه این اوصاف، به نظر می‌رسد خرید این محافظ‌ها چندان منطقی نیست.

برخی از این محافظ‌ها دارای خصوصیات دیگری نیز هستند. به عنوان نمونه محافظ‌های HDX شرکت Zagg یا محافظ‌های شرکت سپفایر، همانند محافظ‌های TPU از قابلیت اصلاح خودبخودی برخوردار بوده و کمی‌ نیز صاف‌تر از آن‌ها هستند. اما باز هم باید گفت آن‌ها گران هستند، هرچند گارانتی ارائه شده توسط Zagg تا حدی توجیه‌گر هزینه‌ای که بابت خرید می‌پردازیم است.

همچنین مدل‌های مذکور نسخه‌های مختلف با قابلیت‌های اضافه نیز دارند. این خصوصیات شامل فیلترهای حریم خصوصی (در این صورت اشخاصی که در کنار شما نشسته‌اند تصویر صفحه نمایش گوشی را نمی‌بینند)، لایه ضد انعکاس (که مات است و باعث می‌شود تصویر صفحه نمایش در زیر نور آفتاب بهتر دیده شود)، و مقاومت در برابر لکه هستند. اگر این خصوصیات برای شما اهمیت دارد، می‌توانید آن‌ها را بیشتر مورد بررسی قرار دهید و سپس درباره خرید آن‌ها تصمیم بگیرید.

به تبلیغاتی که برندها درباره درجه سختی این محافظ‌ها انجام می‌دهند بیش از حد توجه نکنید. بیشتر آن‌ها از استاندارد سختی‌سنجی ASTM استفاده می‌کنند که در آن سخت‌ترین مدادی (9H) که برروی ماده مورد آزمایش مالیده می‌شود از یک محافظ «شیشه‌ای حرارت دیده» درجه سختی کمتری دارد. میزان سختی موس که از حرف H در آن استفاده نمی‌شود، در این‌جا بسیار مفیدتر است. اگر می‌خواهید درباره میزان سختی محصولات یک برند اطلاعات بیشتری کسب کنید، آن را در گوگل جست و جو کنید تا ببینید اشخاص دیگری آن‌ها را براساس درجه موس تست کرده‌اند یا خیر.

کدام‌یک از انواع محافظ صفحه نمایش برای من بهتر است؟
برای اکثر کاربران، بهترین انتخاب احتمالا محافظ‌های شیشه‌ای حرارت دیده است. محافظ‌های شیشه‌ای صاف‌ترین نوع محافظ‌ها بوده، بیشتر آسیب‌ها را از گوشی شما دور می‌کنند و در قیمت‌های بسیار خوبی در دسترس هستند. اگر نسبت به شکل ظاهری محافظ وسواس دارید، شاید محافظ‌های PET یا TPU برای شما بهتر باشند (این محافظ‌ها کمتر به چشم می‌آیند)، به خصوص که برچسب‌هایی مانند TPU از قابلیت اصلاح خودبخودی برخوردار بوده و به خوبی با گوشی‌های دارای نمایشگر خمیده سازگار هستند. اگر واقعا نمی‌خواهید از هیچ کدام از این محافظ‌ها به جز محافظ مایع استفاده کنید و قرار است بین استفاده از گوشی بدون محافظ و استفاده از محافظ مایع یکی را انتخاب کنید، باید گفت استفاده از محافظ مایع بهتر از نمایشگر بدون محافظ است!

منبع: پلازا مگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *