سلف اسمارت

سبک زندگی هوشمندانه

پردازنده (CPU)

راهنمای خرید پردازنده (CPU) در سال 2018

پردازنده یا CPU یکی از اجزاء اصلی رایانه است که فرامین و اطلاعات را مورد پردازش قرار می‌ دهد. پردازندۀ کامپیوتر تمام دستورالعمل های دریافت شده از سخت افزار و نرم افزار را مدیریت می کند و در واقع مغز کامپیوتر است. یکی از اساسی‌ترین نکاتی که باید هنگام خرید کامپیوتر مد نظر قرار دهید ویژگی های CPU و کارت گرافیک است. شکل و طراحی پردازنده‌ ها نسبت به طراحی اولیه آنها تغییر کرده است ولی عملگرهای بنیادی آن‌ ها همچنان به همان شکل باقی‌ مانده‌ است.

در سال 2017 میلادی، وقتی دو کمپانی بزرگ اینتل و AMD از جدیدترین نسل پردازنده‌های خود موسوم به کافی لیک (Coffee Lake) و رایزن (Ryzen) رونمایی کردند، رکود چند ساله‌ای که بر صنعت تولید پردازنده یا CPU حاکم شده بود، رخت بر بست و رقابت سختی بین این دو غول دنیای سخت افزار آغاز شد. حال بعد از گذشت یک سال، این رقابت بیش از هر زمان دیگری شده و دو شرکت اینتل و AMD به سختی تلاش دارند تا جایگاه بهتری را در نزد کاربران رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها پیدا کنند.

خوشبختانه این رقابت سفت و سخت بین دو تولید کننده بزرگ پردازنده در جهان، در نهایت به نفع کاربران بوده و در این حدود یک سال گذشته شاهد معرفی انواع و اقسام تراشه‌های پردازشی برای طیف گسترده کاربران بوده‌ایم. در واقع اگر قصد خرید پردازنده جدید و یا ارتقاء سیستم کنونی خود را دارید، الان بهترین فرصت است تا از میان خیل عظیم پردازنده‌های باکیفیتی که وارد بازار شده‌اند، یکی را انتخاب کنید. اگر چنین قصدی دارید، در ادامه مطلب حتماً با همراه باشید تا شما در این انتخاب یاری کنیم.

در حال حاضر فرصت خوبی برای همه خریداران با هر بودجه‌ای فراهم شده تا بهترین پردازنده ممکن را برای رایانه خود تهیه کنند. دو شرکت اینتل و AMD در چند وقت اخیر دوشادوش هم به رقابت پرداخته و طیف وسیعی از پردازنده‌ها را روانه بازار کرده‌اند. AMD با نسل دوم سری رایزن حسابی سر و صدا به پا کرده و اینتل هم که با معرفی سری Core i9 برای لپ‌تاپ‌ها و همچنین پردازنده‌های ارزان قیمت سری کافی لیک برای رایانه‌های دسکتاپ بیش از پیش بر محبوبیت خود افزوده است. البته اگر نمی‌توانید به سراغ خرید جدیدترین و سریع‌ترین پردازنده‌های حال حاضر بازار بروید، همچنان مدل‌های مختلفی از پردازنده‌های سری کیبی لیک وجود دارند که به خوبی قادر به برآورده کردن نیازهای شما خواهند بود. به هر حال، صرف نظر از اینکه به دنبال چه پردازنده‌ای در چه رده قیمتی هستید، این رقابت داغ بین اینتل و AMD به نفع همه است.

اگر در چند وقت گذشته به بازار سر زده یا در سایت‌های فروش قطعات سخت افزاری چرخی زده باشید، حتماً با سیل عظیمی از انواع و اقسام پردازنده‌ها روبرو شده‌اید که ممکن است حتی موجب گیج و سردرگم شدن شما هم شود! این مسئله کاملاً طبیعی است و به نوعی می‌توان گفت اثر جانبی فوران بازار CPU است. با توجه به همین مسئله ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین پردازنده‌هایی در انواع رده‌های قیمتی و برای انواع مصارف می‌توانید تهیه کنید، آشنا کرده و بدین ترتیب کار انتخاب را برایتان قدری ساده‌تر کنیم. با ما همراه باشید.

بهترین پردازنده: AMD Ryzen 7 2700X
قیمت: 330 دلار
سالیان مدیدی بود که ای ام دی زیر سایه اینتل قرار داشت و تقریباً به قرار گرفتن در جایگاه دوم عادت کرده بود. اما آن روزها دیگر سپری شده است. این شرکت با معرفی Ryzen 7 2700X و به طور کلی نسل دوم پردازنده‌های رایزن، اولین تراشه‌های 12 نانومتری را به دنیا معرفی کرد و با توجه به عملکرد بسیار خوبی که این پردازنده‌ها داشتند، هم در بخش تک هسته‌ای و هم در بخش چند هسته‌ای موفق شد بر تولیدات اینتل غلبه کند و این اتفاق در طی سالیان گذشته بی‌سابقه بود. بنابراین اگر به دنبال خرید یک پردازنده بسیار کارآمد با قیمت منطقی هستید، به هیچ وجه در انتخاب Ryzen 7 2700X تردید نکنید.

بهترین پردازنده رده بالا: AMD Ryzen Threadripper 1950X
قیمت: 890 دلار
در ژوئن سال 2017، زمانی که ای ام دی تراشه‌های رایزن مبتنی بر معماری زن (Zen) را عرضه کرد، این شرکت وعده بهترین عملکرد در مقابل هزینه را داد که در نهایت باعث سقوط اینتل از جایگاه نخست نیز شد. البته، حداقل در تراشه‌های ابتدایی سری رایزن، اینتل همچنان در زمینه حداکثر قدرت پردازشی کمی جلوتر از ای ام دی بود. اما با عرضه Ryzen Threadripper 1950X همه چیز تغییر کرد و این پردازنده علاوه بر اینکه نسبت به Core i9-7900X اینتل از قیمت بسیار منطقی‌تری برخوردار بود، کارایی بهتری هم از رقیب خود داشت و به راحتی می‌توانست مادربوردهای سری x399 را به چالش بکشد.

بهترین پردازنده میان رده: AMD Ryzen 5 2600X
قیمت: 280 دلار
اگر به دنبال یک پردازنده مقرون به صرفه برای کارهای تولید محتوا هستید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ هیچ گزینه‌ای غیر از Ryzen 5 2600X نروید. این تراشه قدرتمند که جزو محصولات میان رده بازار به حساب می‌آید، دارای 6 هسته پردازشی و 12 رشته است که با فرکانس 3.6 گیگاهرتز فعالیت کرده و نسبت به پردازنده مشابه از اینتل، یعنی Core i5-8600K، عملکرد بهتر و قیمت به مراتب پایین‌تری دارد. با اینکه این پردازنده را به عنوان پردازنده گیمینگ به شمار معرفی نمی‌کنیم اما در ارتقاء کیفیت گیمینگ نیز می‌تواند تأثیر به سزایی داشته باشد، زیرا وقتی صحبت از مولتی تسکینگ و اجرای چندین برنامه به صورت همزمان به میان می‌آید، Ryzen 5 2600X حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. چه کسی بدش می‌آید هنگام اجرای بازی مورد علاقه خود، 100 تب را نیز در مرورگر کروم باز شده داشته و هر از گاهی به آن‌ها سر بزند!

بهترین پردازنده رده پایین: AMD Ryzen 3 2200G
قیمت: 100 دلار
اگر قصد خرید یک رایانه جدید را داشته و به فکر اجرای بازی‌های نه چندان سنگین هستید، پیشنهاد می‌کنیم پردازنده Ryzen 3 2200G را انتخاب کرده و با یک تیر دو نشان بزنید! درست است که این تراشه برخلاف مدل پیشن سری خود یعنی Ryzen 3 1200 از قابلیت فراریسمانی (Hyper-Threading) بهره نمی‌برد، اما با ترکیب تراشه‌های پردازشی و گرافیکی در یک چیپ واحد، بهترین و کم هزینه‌ترین راه برای اجرای بازی‌های سبک به شمار می‌رود. جالب است بدانید که حتی با این پردازنده و تراشه گرافیکی تعبیه شده در آن، بازی Overwatch با وضوح 4K و بهترین تنظیمات قابل اجرا است! پس نباید به هیچ وجه قدرت گرافیکی Ryzen 3 2200G را دست کم بگیرید.

بهترین پردازنده گیمینگ: Intel Core i5-7600K
قیمت: 220 دلار
همانند پردازنده 7700K که در ادامه آن را نیز معرفی خواهیم کرد، Core i5-7600K اینتل یک پردازنده آنلاک با قابلیت اورکلاک و مجهز به چهار هسته پردازشی است. البته این پردازنده از یک ضعف نسبتاً قابل توجه رنج می‌برد و آن هم پیشرفت نه چندان زیاد نسبت به مدل قبلی یعنی i5-6600K است. فرکانس این پردازنده نسبت به i5-6600K تنها حدود 300 مگاهرتز بهبود داشته، اما در صورت اورکلاک کردن هم رده یکی از بهترین پردازنده‌های نسل قبل یعنی Core i7-6700K قرار می‌گیرد که نکته بسیار قابل توجهی است. در کنار همه این‌ها، هزینه Core i5-7600K هم چندان زیاد نیست و امکان تهیه آن برای بسیاری از گیمرها وجود دارد.

بهترین پردازنده واقعیت مجازی: AMD Ryzen 7 1800X
قیمت: 320 دلار
نزدیک‌ترین رقیب Core i7-7700K در بین تولیدات ای ام دی، یعنی Ryzen 7 1800X از جهاتی حتی برتر از رقیب خود هم می‌باشد. با اینکه متأسفانه این پردازنده نسبت به 7700K قیمت بالاتری دارد، اما همچنان در مقایسه با بسیاری از تراشه‌های قدیمی اینتل برتر است. به علاوه، برخلاف Core i7-5960X و 6700K که مهم‌ترین رقبای این پردازنده ای ام دی هستند، Ryzen 7 1800X پشتیبانی بسیار بهتری از فناوری واقعیت مجازی داشته و می‌تواند حتی تا چند سال آینده هم نیاز شما را در این زمینه برآورده کند.

بهترین پردازنده برای ویرایش ویدیو: Intel Core i7-7820X
قیمت: 470 دلار
در ابتدا باید اشاره کنیم که نوع نامگذاری این پردازنده کمی عجیب و گیج کننده است. Core i7-7820X در واقع عضوی از خانواده Skylake-X است و نه تراشه‌های کلاس ایکس که بر پایه معماری 14 نانومتری کیبی لیک ساخته می‌شوند. اما جدای از این نامگذاری، تعداد زیاد هسته‌های Core i7-7820X یک مزیت عمده برای آن محسوب شده و این پردازنده را به گزینه‌ای ایده‌آل برای ویرایش فایل‌های ویدیویی و کار با نرم‌افزارهای میکس و مونتاژ، تبدیل کرده است. البته برای استفاده از این هیولای هشت هسته‌ای به احتمال زیاد باید مادربورد خود را نیز ارتقا دهید که این مسئله ممکن است باعث ترس برخی کاربران و گرایش آن‌ها به سمت سری رایزن شود. اما اگر طرفدار اینتل باشید، مطمئناً هزینه به‌روزرسانی مادربورد را هم متحمل خواهید شد.

پردازنده‌ای که بهترین عملکرد را دارد: Intel Core i9-7980XE
قیمت: 1890 دلار
پردازنده 18 هسته‌ای Core i9-7980XE اینتل کاملاً برای به رخ کشیدن قدرت این شرکت روانه بازار شده و در تولید آن به هیچ چیز غیر از حداکثر عملکرد ممکن فکر نشده است! در تست‌های انجام شده، هسته‌های این پردازنده قادرند تا با فرکانس حداکثری 4.8 گیگاهرتز کار کنند و بدین ترتیب بازدهی تراشه‌های پردازشی را کاملاً به یک مرحله جدید ارتقا داده‌اند. تنها نقاط ضعفی که برای این پردازنده می‌توان برشمرد، مصرف انرژی بالا و قیمت سرسام‌آورش است.

بهترین پردازنده مقرون به صرفه: Intel Pentium G4560
قیمت: 60 دلار
اگر میزان هزینه‌ای را که با خرید Pentium G4560 به جای Core i3 صرفه‌جویی می‌کنید، در نظر بگیرید، مسلماً اختلاف اندک قدرت پردازشی این دو تراشه اصلاً به چشم نخواهد آمد. Pentium G4560 که اولین پردازنده این سری با پشتیبانی از فناوری فراریسمانی (Hyper-Threading) محسوب می‌شود، می‌تواند دید کاربران را نسبت به سری Pentium عوض کرده و آن‌ها را به خرید این دسته از محصولات اینتل ترغیب نماید. این پردازنده حتی در تست‌های بنچمارک هم عملکرد خوبی داشته و توانسته تراشه گران قیمت‌تر Core i3-7100 را به خوبی پشت سر بگذارد.

بهترین پردازنده برای HTPC: AMD Ryzen 5 2400G
قیمت: 160 دلار
تا اینجا شاهد بودیم که پردازنده‌های رایزن عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند و در بسیاری از بخش‌ها به عنوان گزینه پیشنهادی مطرح شده‌اند. تنها کمبودی که تاکنون در این سری احساس می‌شد، عدم ادغام تراشه گرافیکی در مدل‌های آن است. این شرایط با ورود Ryzen 5 2400G تغییر کرده و اکنون می‌توان از این پردازنده خوش قیمت برای ساخت رایانه‌های جمع و جور خانگی با محوریت پخش محتوای چند رسانه‌ای (HTPC) استفاده کرد. Ryzen 5 2400G از تراشه گرافیکی وگا (Vega) بهره می‌برد که حتی قادر به پشتیبانی از وضوح تصویری 4K هم می‌باشد.

منبع: دیجی رو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *